Varför män verkligen hatar shopping

Varför män verkligen hatar shopping

”Jag har en mycket negativ inställning till gemensamma inköp. Allt irriterar: inredning, köer, trafikstockningar och slöseri med tid som väntar på ett val. Mitt råd är – det är bättre att vägra gemensamma inköp ”, – erkände en gång en av läsarna av Wday.ru och överraskade inte någon. Men varför gillar inte män att shoppa? Vad irriterar dem så?

På nyårsferier är ämnet utan undantag relevant för alla invånare på planeten. Därför bestämde vi oss för att ta expertpsykologen Anita Valande bort från affärer och ta reda på varför även de mest ihållande och starka männen känner sig hjälplösa under shoppingresor..

Anita Valande, psykolog:

– Låt oss titta på problemet ur vetenskaplig synvinkel: när man går in i en butik, aktiverar en man den del av hjärnan som är ansvarig för målet. Om det fanns bröd och korv på listan tar han dem och tar dem till kassan. Män har inget intresse av att titta på produkter och analysera vad de har köpt. Det spelar ingen roll om den köpta artikeln räcker några dagar i förväg. Huvudbehovet är att snabbt ta produkten och lämna.

En kvinna aktiverar hela hjärnan, för det är viktigt för henne att inte bara uppnå målet utan också att analysera produkterna och välja de bästa. Valet av det bästa ger en kvinna nöje. En kvinna kan också tänka på framtiden och köpa mat för den kommande veckan. Denna funktion beror på utveckling. En kvinna som samlade växter eller svamp bestämde sig för om de var ätliga eller inte. Smak, storlek, lukt, färg var mycket viktiga. Det var viktigt att beräkna mängden mat och lager för framtida bruk. Parallellt kommunicerade kvinnorna med varandra, instruerade barnen att hjälpa dem, denna process ockuperade dem under hela dagen. Denna process förvandlades till underhållning och nöje..

Primitiva män hade en annan uppgift – att fånga byten så snabbt som möjligt och ta med den hem innan köttet blir dåligt. Därför är män så irriterade över att shoppa utan ett specifikt mål eller i händelse av att de inte kan nå målet snabbt..

När det gäller mig själv erkänner jag att jag bildade min personliga åsikt i processen för gemensamma inköp. De är uttråkade! De är riktigt uttråkade! De förstår inte varför de är här och vad de ska göra. Att bara stå och vänta är outhärdligt. Och detta är bara toppen av isberget.

När en man är i en livsmedelsbutik med en kvinna berövas han i princip rätten att välja (det sista ordet är alltid ditt). Han känner sig felaktig, varje försök att skynda honom med ett val upplevs av dig som fientlig och irriterad. Det verkar som om mannen inte bryr sig om vad du gör, men samtidigt inkluderar du inte själv honom i denna process. ”Stör mig inte, jag vet bättre! Tar du inte det, ser du inte vad som står på burken? ” Och mannen börjar känna sig mildare obehaglig. Han inser att han är just nu där de lätt kunde klara sig utan honom..

Förutse kvinnornas argument att “Det här är hans familj och detta är hans mat i en vecka, kan han inte bara och lugnt acceptera detta faktum som en plikt”, kommer jag att beskriva situationen med ett annat exempel.

Tänk dig att din man fixar sin bil i garaget, men han kan inte leva utan dig. Är du familj?! Han kör dig och dina barn på den här bilen, så du bör också reparera den tillsammans..

Back To Top