Personlig erfarenhet: finns det en vänskap med ex-män

Personlig erfarenhet: finns det en vänskap med ex-män

Innehåll

Är det möjligt att upprätthålla goda relationer med de tidigare makarna och hur man gör det, upptäckte Womans Day-korrespondenten efter att ha besökt gjutningen av en ny TV-show.

Inte bara Rostoviter kom för att träffa producenterna av den nya STS-realityshowen, utan också par från Volgograd, Krasnodar, Astrakhan … barnets lycka och eventuellt en sista familjeåterförening! Ja, ja, exklusivt för detta, och inte för ett pris på 10 miljoner rubel! Även om pengar inte kommer att skada dessa fantastiska par.

Elena, 34 år, Vyacheslav, 33 år

Varför skild? “Jag tog det första steget”, säger Vyacheslav. – Ständiga skandaler, konflikter, uppvisningar … Allt blev en mot en, och jag kunde inte stå ut med det. Det kokar! “

Hur vi överlevde skilsmässan? ”Vi skilde oss för två år sedan. Det var ett krig! Domstol med tårar och skrik. Vi delade allt som kan och inte kan delas: egendom, känslor, kärlek. Mannen var så arg att han ansökte till förvaltarmyndigheterna. Anställda kom till mig med kontroller: hur barnet sover, hur det äter osv. Jag har gått igenom mycket, säger Elena. – Sedan svalnade vi, gick igenom och fick vår avsked, till och med gick till en psykolog tillsammans. Hon fick oss att behandla separationen kallare, för vi har ett litet barn, och han lider mest “.

Och nu då? ”Vi har ständigt kontakt. Vi går tillsammans, går på teatrar. Det är inte barnets fel som föräldrarna separerade. Om vi ​​börjar dela honom kommer han att ha ett underlägsenhetskomplex. Dessutom har vi en växande man, en son på fyra. Om Slava vill träffas eller ta ett barn kan han göra det. Det enda jag alltid ber honom att följa reglerna för en uppmärksam förälder. Ge till exempel inte för mycket kyla. För resten litar jag på honom, medger Elena. – Vi har inte andra halvlekar, men jag kan inte ens föreställa mig det. Att säga att jag kommer att vara avundsjuk är att säga ingenting! “

Ditt råd? ”För att ett par ska ha fred måste du alltid komma ihåg det ögonblick som en gång förenade dig. Passionerad kärlek slutar förr eller senare, förvandlas till respekt, intresse, och par som vill vara tillsammans kommer att vara tillsammans. Resten kommer att spridas, oavsett hur du sparar dem! Kommer vi att vara tillsammans i framtiden? Allt är möjligt”.

Ekaterina, 39 år, Maxim, 41 år

Varför skild? ”Det uppstod en kris i våra relationer någon gång. Och utseendet på en annan man i mitt liv är inte bara det. Och min man hade affärer på sidan, – säger Katya. – Anledningen till raserianfallet var en annan man som dök upp i min ägo. Min man ville inte stå ut med det och släppa mig “.

Hur vi överlevde skilsmässan? ”Vi separerade fredligt för ett år sedan, och innan det hade vi inte bott tillsammans på två år. Det fanns allt – skandaler och raserianfall med pogromer, rätter att bryta … Vi, precis som herr och fru Smith, bara utan vapen “.

Och nu då? ”Efter mina upprepade avgångar och återvänder accepterade Maxim mig tillbaka med ett barn från en annan man. Vi trodde att vi inte kunde vara tillsammans, men nej, vi bor under ett tak i ett stort gemensamt hus – med fyra barn “.

Ditt råd? ”Det viktigaste bör alltid vara önskan att behålla eller återlämna familjen. Som min före detta man säger älskar han mig. Och jag skulle vilja återvända kärleken till honom. Respekt är en utmärkt bas för att vara tillsammans. Min mans syster och mamma bor i vårt hus. Vi tror att separera, trots allt, bör familjen leva utan nyfikna ögon. En kvinna ska alltid vara sexig, inte sitta runt sin mans nacke, vara en intressant personlighet “.

”Om allt blir lugnt i familjen kommer paret att bryta upp snabbt. – fortsätter Maxim. – Men om du har något att kämpa för, önskan att bevisa för din älskade varje dag att han behövs, blir det intressant. Det måste finnas en konstant körning! “

Elena, 34 år, Vadim, 35 år

Varför skild? ”Anledningen till skilsmässan var en banal kris i relationerna, då hade vi redan bott i sju år tillsammans. Förmodligen ledde våra ständiga gräl och skandaler till att min man blev kär. Vi tillbringade en månad på att prata om detta ämne och kom fram till att det var bättre att sprida sig. Dispergerad omedelbart “.

Hur vi överlevde skilsmässan? ”Tre månader efter upplösningen gick vi för att skriva ett uttalande. Och när jag fick domstolens beslut grät jag mycket, det var synd. Det var för sju år sedan, “minns Elena..

“Vid den tiden trodde jag att jag var kär, men det var så naivt”, erkänner Vadim. – Min dotter var då sex år gammal. Hon var mycket orolig, sa att hon skulle göra allt för att förena mamma och pappa. Efter separationen av barnet delade vi inte. Vi gick tillsammans, gick till butikerna. Det fanns inga förbud från någon. Någon gång, när min ex-fru hade ett förhållande, fick jag mig själv och tänkte att jag var mycket svartsjuk..

Och nu då? ”Nu kommunicerar vi för att vi försöker få tillbaka familjen. Det första steget mot försoning är att hyra en lägenhet och bo tillsammans. Naturligtvis ändrade vi efter skilsmässan och vi var tvungna att hitta ett gemensamt språk med varandra igen. “.

Ditt råd? ”Det första steget mot försoning gjordes av min före detta man – han gjorde min dröm till verklighet och tog mig till vila. Var inte rädd för att leta efter tillvägagångssätt till varandra! Prata mer, spendera fritid tillsammans. Och dröm! Vi vill verkligen ha ett andra barn. Och om det inte går, är vi redo att ta barnet från barnhemmet “.

Irina, 30 år, Maxim, 36 år

Varför skild? ”Vi gick sönder helt nyligen. Anledningen var min svartsjuka på en annan kvinna, – säger Ira. – Mannen ansåg sig vara en fri man och trodde att han kunde. Efter att jag var övertygad om förräderi ansökte jag om skilsmässa. Om Maxim själv erkände detta och bad om förlåtelse skulle jag inte förstöra familjen “.

“Men det var inget svek”, säger ex-make. – Anledningen var min frus önskan att ständigt kontrollera och begränsa mig. Ett steg till vänster, ett steg till höger – skjuter. Vi skilde oss efter tio års äktenskap. Två barn föddes i äktenskap “.

Hur vi överlevde skilsmässan? ”Skilsmässan gick tyst och lugnt, utan mycket hype eller splittring. Vi fick en månad att förena, men det hände inte. Våra två barn har ännu inte märkt att vi har gått sönder. Ex-mannen kommunicerar med dem, har rätt att göra det “.

Och nu då? ”Nu kan vårt förhållande kallas periodiskt – vi grälar, då kommunicerar vi normalt. Men nyligen började de leva tillsammans igen på grund av barnen. Och detta är ingen ursäkt, vi lever verkligen för dem som goda vänner. Vi har inget personligt liv på sidan “.

Ditt råd? ”Det viktigaste är att lita på för att hålla fred i familjen, – Maxim är säker. – Och var och en av makarna måste utvecklas för att vara intressant för partnern “.

Tatiana, 29 år, Eugene, 34 år

Varför skild? Förmodligen slutade de att höra varandra och vid rätt tidpunkt kunde de inte ta med något nytt i förhållandet. Jag är trött på monotonin och vardagens gräl, säger Eugene. – Vi tillbringade lite tid tillsammans. Slöheten i familjens vardag har kommit.

Hur vi överlevde skilsmässan? Vi kom inte i konflikt, delade inte egendom. Men vi gick igenom skilsmässan väldigt känslomässigt, för de var en. När vi fick ett vittnesbörd insåg vi hur mycket en nära och kära saknade.

Och nu då? Efter att ha gått i ungefär tre månader kommunicerade vi inte. Och då var jag den första som gick till ett möte och bestämde mig för att förbättra relationerna med min före detta make, – delar Tatiana. – Efter skilsmässan uppträdde något som vi saknade – romantik. Vi började träffa igen och gömde oss för våra föräldrar och vänner. Vi går och kopplar av tillsammans.

Ditt råd? Först och främst måste framtida makar växa upp till 30-35 år och sedan starta en familj. Lyssna på din partners önskemål, var inte självisk. Och för att upprätthålla vänliga relationer efter en skilsmässa, bråka inte framför ett barn, uppför dig med värdighet.

Olga, 32 år, Andrey, 41 år

Varför bestämde du dig för att lämna? ”Vi hade ett civilt äktenskap i ungefär tio år, men vi gifte oss aldrig. På Andreys initiativ avbröts bröllopet tre dagar före firandet, han trodde att vi inte var redo för en familj. När vi gick ihop var jag gravid i fem månader. Jag förbättrade inte omedelbart relationerna, jag blev förolämpad och väntade på initiativet från honom. Tvärtom ville han se aktivitet från min sida. “.

Hur överlevde du upplösningen? ”Jag gifte mig med en annan man och födde mitt andra barn. Andrey var fruktansvärt avundsjuk på mig. Som tiden har visat misslyckades det andra äktenskapet och vi släppte upp min man. Hela den här tiden var Andrei där – vackert uppvaktning, blommor, gåvor, kärleksord “.

Och nu då? “Nu förstår jag att det var nödvändigt att vara mer ihärdig och inte släppa Olga,” medger Andrey. – Jag kommunicerar bra med barnet, men mitt mål är att Olya och jag blir en familj. “.

Ditt råd? “I ett förhållande är det viktigt att göra kompromisser, vara tålamod och lugn.”.

Ekaterina, 30 år, Alexey 34 år

Varför bestämde du dig för att skilja dig? “Det var många saker som inte passade mig i vårt förhållande. Och i förhållandet mellan mannen och barnet, säger Katya. – Oändlig misstro, missförstånd och ändå kunde vi inte skapa liv tillsammans “.

“Jag har en annan anledning – respektlöshet”, konstaterar Alexey. – Jag ansågs inte vara en man, en chef för en familj. Jag märkte också ofta min frus korrespondens med andra män. “.

Hur vi överlevde skilsmässan? ”För ett år sedan ansökte jag om skilsmässa. Det fanns en domstol för uppsägning och underhåll. Jag litade inte på min före detta make och var orolig att han inte skulle hjälpa oss med ekonomin. Sedan hatade vi varandra “.

Och nu då? “Den första personen som bestämde sig för att förbättra relationerna efter skilsmässan var Alexei”, ​​påminner Ekaterina. – Mina känslor försvann just nu. Jag gillar att han började ägna tid åt barnet “.

“Jag slutade kommunicera med min” vän “, som dök upp efter skilsmässan,” fortsätter Alexey. – Jag insåg att jag verkligen saknar min dotter, jag insåg att hon inte kommer att ha någon dyrare än jag och jag borde vara där. Är det möjligt att förnya vår union, det är en tidsfråga “.

Ditt råd? ”För fred i familjen måste du prata och gå över dig själv någon gång. Relationer är hårt arbete! “

Back To Top