10 nyfikna fakta om orgasm

10 nyfikna fakta om orgasm

De goda nyheterna: det roliga blir bara större med åldern! Och det är inte allt.

Orgasmer är lika mycket en del av kvinnors hälsa (ja, hälsa!), Liksom att borsta tänderna efter att ha ätit. Endast nöjet i det första fallet är mycket större. Även om det fanns en så unik kvinna i historien som fick den starkaste orgasmen när hon tvättade ansiktet. Vi har fått reda på fakta om orgasm som du inte ens kunde tänka på. Och några av dem är väldigt lärorika.

1. Orgasm kan lindra smärta

Det finns bevis för att orgasm kan lindra alla typer av smärta, inklusive artritsmärta, efter operation och till och med under förlossningen. Detta beror på frisättningen av oxytocin under orgasm, vilket ger avkoppling och positiva känslor. Och även om bedövningseffekten vanligtvis bara varar 8-10 minuter, tyder ny forskning på att även att bara tänka på sex kan hjälpa till att lindra smärta.

2. Att använda kondom påverkar inte orgasmens kvalitet

Kvinnor kan få orgasmer med eller utan kondom. Allt prat om att kondomen minskar känslor och njutning är en myt. Faktum är att kondomer tillåter ett par att förlänga tiden de har sex. Om din pojkvän motstår och inte använder kondom och argumenterar för att det är brist på känsla, prova manuell stimulering innan samlag. Detta kommer att hjälpa till att öka känslorna..

3. 30% av kvinnorna har problem med orgasm

Ja, om du har problem med att få orgasm är du inte ensam. Enligt statistiken upplever en av tre kvinnor samma problem. Och 80% av kvinnorna kan inte bara uppnå vaginal orgasm utan klitorisstimulering. Detta är inte ett problem, men om du är orolig, få behandling. Kvinnlig sexuell dysfunktion, som stör orgasmen, är enligt vissa undersökningar mycket vanlig hos 43%. Därför har det under de senaste åren blivit föremål för många diskussioner och studier. Du kan hjälpa! För vissa räcker det bara att hantera testosteronnivån i kroppen. Men dysfunktion kan associeras med sköldkörtelsjukdom, depression, diabetes.

4. G-punkten kan vara otrolig

Har du redan hittat din G-punkt? Sök! Det “upptäcktes” av Ernst Grafenberg, MD, en tysk gynekolog, på 1950-talet. Och sexologer har länge pratat om detta område, som tros innehålla ett stort antal nervändar, och kallar det en slags nyckel som hjälper kvinnor att uppleva otroliga känslor. Det är sant att den här frågan fortfarande är kontroversiell. Nyligen förnekade brittiska forskare förekomsten av G-punkten efter att italienska forskare hittade den på en ultraljudsundersökning och publicerade sina resultat i tidskriften för sexuell medicin..

5. orgasmen förbättras med åldern.

Naturligtvis kan vi prata om många saker som händer med åldern. Men sexliv kan faktiskt förbättras – i synnerhet orgasmernas kvalitet och frekvens. Det är lättare att uppnå det med åldern! Studier har visat att endast 61% av kvinnorna mellan 18 och 24 år upplevde en orgasm under sitt senaste samlag. Samtidigt var denna siffra 65% för 30-åringar och för de över 40, till och med 70%. Dessa studier avslöjade dock inte orsaken till denna skillnad. Men forskare har föreslagit att kvinnor blir mer erfarna, mer självsäkra, så att de får mer sexuellt nöje. Kvinnor noterar att sexuellt förtroende främst påverkas av förtroende och närhet hos en partner.

6. Kvinnor som utövar olika typer av sex är mer benägna att få orgasmer

Om du har problem med att få orgasm, prova också olika tekniker. Ha till exempel både vaginal och oralsex..

7. Att utvärdera könsorganens utseende påverkar kvaliteten på hennes orgasm

Ja, detta bekräftas av forskning – en kvinna känner sig beroende av hennes idéer om könsorganen och orgasmens kvalitet. Ju mindre hon gillar sig själv “där”, desto värre är det med hennes orgasm. Men någon gynekolog kan garantera att varje vagina ser annorlunda ut och det finns ingen enda perfekt mall. Så länge du inte har någon smärta, ingen urladdning, inga sår, du känner inte obehag, kan du betrakta dig som normal och frisk! Du kan öka din orgasmiska potential genom att helt enkelt öka ditt självförtroende. Älska dig själv och din kropp! Det finns ett trick till: ta ut spegeln och titta. Känn dig själv och bli en mer självsäker kvinna.

8. Förhållandet mellan orgasmer mellan partners matchar inte

Det är sant att endast ett fåtal män har orgasmproblem. Detta är mer en sällsynthet än en regel. Till skillnad från kvinnor. Samtidigt simulerar en betydande andel kvinnor orgasm, men partnern vet inte ens om det. Forskning visar att medan 85% av männen tror att deras partner har en orgasm, är det bara 64% av kvinnorna som håller med..

Lika orgasmer är svåra att uppnå. Man tror att män är mer orgasmiska. Men om du inte vill simulera, men att verkligen uppleva en orgasm, studera din kropp med din partner och hitta dina poäng av sexuell njutning på den. Att argumentera för att sex utan orgasm är dock dåligt och att varje samlag måste sluta med orgasm är fel. Ha bara kul!

9. Du kan få en orgasm utan att ens ta av dig kläderna

Åh ja, vi har alla hört talas om kvinnor som kan få orgasm under en vanlig tågresa, på ett löpband eller i en massagepass. Dessa är ganska verkliga fenomen. Varför händer det här? Anledningen till spontana orgasmer under vissa aktiviteter beror på ökat blodflöde till könsorganen och vibrationer eller kontakt med klitoris. Ökat blodflöde och allmän avslappning under massage kan också leda till orgasm..

10. En kvinna behöver mer tid för att nå orgasm än en man

Det är sant och det är okej. Enligt statistik behöver de flesta kvinnor minst 20 minuters varierande sexuell aktivitet för att nå orgasm. Om din partner ofta når orgasm först utan att ta dig till finalen, finns det sätt att hjälpa honom och sakta ner nöjet. Ibland kan mentala övningar fungera och ibland fysiska handlingar – om det behövs kan du trycka på basen runt penis och hålla tillbaka uppmaningen.

Back To Top